Skip to main content

Szex a menopauza után

Nagyon sokan panaszkodnak, hogy a menopauza a testi változásokkal együtt a szexuális élet változásait is magával hozza, ami a libidó csökkenésével, fájdalmas közösüléssel vagy az orgazmus elmaradásával jár. Nem csoda, hogy ezek után sok nő elégedetlen a szexszel, és van, aki teljesen elkerüli az intimitást. 

Szexualitás, Más hangon

Bővebben

Tévhitek az orgazmusról

Ha abból indulunk ki, ahogyan a filmekben jelenítik meg a szexuális aktust, akkor arra következtethetünk, hogy minden ilyen helyzetben, mindkét félnél orgazmussal ér véget a szeretkezés. Ha pedig arra gondolunk, hogy a 11 évesek legnépszerűbb keresőszava a pornó, tehát rosszabb esetben innen szerzik be első tapasztalataikat a szexről, akkor ennek alapján méltán gondolhatják azt, hogy minden egyes aktus (az első csók után kb. 5 perccel) hatalmas sikításokkal és vonaglással együtt járó orgazmussal végződik.

Szexualitás, Más hangon

Bővebben

Szex és a menopauza

Ha már nem aggódsz azon, hogy a gyerekek megzavarhatják az intim együttlétet, ha már nem félsz, hogy teherbe eshetsz, ha már nem kell a menstruáció okozta kellemetlenségektől tartanod és úgy érzed, most már minden adott a szex felhőtlen élvezetéhez, nos, akkor kb. 50 körül jársz, valahol a pre- vagy posztmenopauza időszakában és lehet, hogy a szex az utolsó, ami foglalkoztat.

Szexualitás, Más hangon

Bővebben