Skip to main content

Írd meg a történeted!

#AZÉNTÖRTÉNETEM

A tabutémákat, nehéz élethelyzeteket, veszteségeket, kríziseket, illetve az azokkal való megküzdési módokat leíró személyes történetek létfontosságúak az igazság keresésében is. Segítséget nyújthatnak bajba jutott nőtársainknak. Így felismerhetik, hogy nincsenek egyedül, hogy más is volt vagy van hasonló élethelyzetben.

Meséld el a Te történetedet - tabuk nélkül!

Kérjük segítségetek!

A nők közötti kollektív támogatás nem merül ki annyiban, hogy osztozunk egymás nehézségeiben – a közös tapasztalatok, az egymással megosztott történetek és a kontroll közös érzése is táplálja azt. Közösségünk és a működő köreink olyan nőket kötnek össze, akik pontosan értik, hogy a másik min megy keresztül. És, ami a legfontosabb, személyes történeteitek megmutatják a rászoruló nőtársainknak, hogy a nehézségről lehet beszélni, vannak rá szavaink és eszközeink, amelyek segítik régi narratíváink újraírását, a tabu által emelt falak lebontását, a berögzült sztereotípiák ellensúlyozását. Egyéni megéléseiteknél, tapasztalataitoknál nincs hitelesebb forrás a hasonló problémákkal küzdők számára, és egy-egy történet nagyobb hatással lehet másokra, mint gondolnátok. Fontos ezek megosztása azért is, mert a megosztott narratíva segít magyarázatot, értelmet adni a múltnak, élhetővé tenni a jelent, és meghatározni a jövőre vonatkozó elvárásainkat is. Végül fontos azért is, mert a kollektív történetek megteremtik a közösségek identitását is.

Szeretnél segíteni másokon?

Akkor írd meg történeted és küldd el az alábbi űrlapon.

Ha felkészültél, hogy névvel és arccal vállald a történeted, küldj hozzá egy Téged ábrázoló életképet. Dönthetsz úgy is, hogy inkognitóban maradsz, ebben az esetben keresztnévvel, életkorral tesszük közzé történetedet. Küldhetsz olyan illusztrációt, amely szimbolizálja írásod üzenetét. Nyolc nagy témában várunk 1000-1500 karakter terjedelmű írásokat: veszteség/gyász, anyaság/gyermekvállalás, fizikai és mentális betegségek, bántalmazás, szexualitás, klímaváltozás/környezettudatosság, válás/családi krízisek, másság, illetve a megküzdés a jelenlegi járvány-helyzettel. Elsősorban olyan történeteket szeretnénk közzétenni, amelyeknél tetten érhető a tabu hatása, amiről (eddig) nem nagyon beszéltetek a környezet „süketsége”, szégyen, bűntudat, félelem miatt – és arról is írjatok, hogy ez milyen hatással volt Rátok, hogyan éltétek meg/túl, dolgoztátok fel, hol tartotok jelenleg a folyamatban.

Szeretettel várjuk történeteiteket!

Történet beküldése

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Kérjük válassz ki egy témát!

0/400

Kérlek írd le pár mondatban (1-3), hogy miről szól a történeted.
Kérjük, töltsd fel a történetedet doc, docx, rtf vagy txt formátumban.
Tölts fel egy képet
Kérjük fogadd el az adatkezelési nyilatkozatunkat.
Invalid Input