Segítünk!

Női kör

Minden nő mögött ott áll a nők köre

Szükségünk van egy stabil közösségre, ahova tartozhatunk, ahol őszinték lehetünk magunkkal és másokkal, ahol meghallgatnak és meghallgatunk másokat, ahol fejlődhetünk, megélhetjük az érzéseinket, ami segítheti a bizalom kialakulását. A női kör célja, hogy teret engedjen a női léttel, emberi léttel kapcsolatos valamennyi terület átgondolására, és a gyakori tabusításból fakadó félreértések tisztázására. 

A közösséghez való csatlakozásnak több szintje van, mindenki oda kapcsolódik, amelyik téma hívja. Ezért két típusú női körhöz csatlakozhatsz, hogy elindulj az önismerkedéssel.

Nyitott női kör Róza Ráchellel

Minden hónap utolsó keddjén találkozunk és a résztvevőket aktuálisan foglalkoztató témákról beszélgetünk. Feltárjuk, hogy az adott témakör hogyan hat a mindennapjainkra, személyiségünkre, nőiségünkre. Minden hónapban egy 5-15 főből álló kiscsoportos közösség találkozik, akik egymást támogatva, tabukat hátrahagyva érezhetik meg a női közösség megtartó erejét. 

Előadások, beszélgetéssorozatok

A pénteki, úgynevezett tematikus női körök  valójában beszélgetéssorozatok, szakértők vezetésével, amelyek minden alkalommal különböző témára fókuszál, amit egy interaktív beszélgetés követ. Bátran kérdezz meghívott előadóinktól. A tabukat feszegető beszélgetések célja, hogy segítsen mélyebben átgondolni a saját viszonyodat önmagaddal, és benne nőiségeddel, emberléteddel kapcsolatos hiedelmeidet, negatív gondolataidat. Várunk szeretettel, bármelyiket választod!

A nők közötti kollektív támogatás nem merül ki annyiban, hogy osztozunk egymás nehézségeiben – a közös tapasztalatok, az egymással megosztott narratívák és a kontroll közös érzése is táplálja. A támogatói csoportok olyan nőket kötnek össze, akik pontosan értik, hogy a másik min megy keresztül. Mély emberi kapcsolatok alakulnak ki. Nem olyan „…oh de sajnálom” típusúak, hanem sokkal inkább olyanok, amikben azt éli meg az egyén, hogy „én tulajdonképpen tényleg értelek.” Amikor egymásnak segítünk abban, hogy mi nők elkezdjünk saját magukért beszélni, mi magunk is erősebbekké válunk, és így olyan női támogatói közösségeket építünk, amelyek képesek legyőzni az akadályokat és megelőzni a kiszolgáltatottságot. A Más hang megtalálása segíti a Nő személyiségének felnövesztését, ellenálló képességének kialakulását, csökkenti az önfeladás érzését, szilárdítja az önbecsülést, támogatja a szükségletek kimondását, és az önérvényesítést. Ez nemcsak az egyén szintjén tud megerősödni, hanem egyének között is – családjainkban, lakókörnyezetünkben, munkahelyeken, városainkban, stb. 

"Az én fő szabályom: Mindenkinek igaza van.  Részletesebben: Mindenki - beleértve engem is - rendelkezik az igazság egy fontos részével, és ezek a részigazságok megérdemlik a tiszteletet, a figyelmet, és rászolgálnak a barátságos, tágas és könyörületes átölelésre.” (Ken Wilber)

A Női körben is ez a hang érvényesül.

A Nyitott női körben havonta találkozunk, minden hónap utolsó keddjén.

A részvétel regisztrációhoz kötött.


Szeretettel várunk Tematikus női köreinkben is, ahol szakértőinkkel beszélgethetsz tabu témárkól, Más hangon.

A női körök találkozóinak helyszíne: 
MÁS HANGON Tanácsdó és Pszichoterápiás Központ
1126 Budapest, Böszörményi út 34/A, 1. lh. Fsz. 1.

Női körökben történt...

| Róza Ráchel

A Döntés

Amikor újra találkozunk a hétköznapi kisebb-nagyobb traumáink megosztása mellett, talán lesz időnk beszélgetni a DÖNTÉS-ről. Hogy miért erről? Dr. Edit Eva Eger klinikai szakpszichológus így ír a Döntés című remek könyvében: "Ha megkérdeznének, mi a leggyakoribb diagnózis az általam kezelt em...
| Róza Ráchel

A bizalomról

Tegnap volt az új év első női köre. Nagyon jó volt kapcsolódni és érezni egy különleges női megtartó erőt, még az online téren keresztül is. Megvan ez a VÖRÖS SÁTOR. Itt van láthatatlanúl és Mi újra beléptünk oda. Mert látjuk és észleljük. Van szemünk rá. Volt, aki később tudott kapcsolódni és vol...
| Róza Ráchel

Kényelem, öngondoskodás, önszeretet

- ezekről is fogunk beszélgetni holnap este! Kényelem. Mit jelent ez a szó a valóságban? Én a kényelmen azt a biztonságos, kellemes érzést értem, amit akkor tapasztalok meg, ha példáúl az ágyból nézhetem, hogy esik az eső vagy a hó és tudom, hogy ma egész nap megtehetem, hogy nem mozdulok ki otthon...

Kapcsolat

  • MÁS HANGON Tanácsadó és Pszichoterápiás Központ
    1126 Budapest, Böszörményi út 34/A, 1. lh. Fsz. 1.

  • nok@mashangon.hu


© Róza Ráchel 2021. Minden jog fenntartva.