TABUK NÉLKÜL - MÁS HANGON

Bántalmazás

Bántani sokféleképpen lehet, fizikálisan és mentálisan, szóval, tettel, érzelmekkel. A bántalmazások gyakori közös tulajdonsága az áldozathibáztatás, az áldozat részéről pedig a szégyen és a bűntudat, amely a legerősebb tabuk egyike.

Beszéljünk róla Más hangon

Hogyan ne lépkedjünk tojásokon a kapcsolatainkban?

Előfordult már, hogy egy érzelmileg abuzív kapcsolatot is jobbnak tartottál annál, mintha egyáltalán nem lenne kapcsolatod? Néha könnyebbnek tűnik, ha bántanak, mint egyedül lenni?

A traumával való megküzdés és a reziliencia felépülése

Jack Saul vezető traumaszakértő és klinikai szakpszichológus elmagyarázza, hogy miért segíti a gyógyulási folyamatot az, hogy beszélünk a traumáról.

Jack Saul | Bántalmazás

Túlélő áldozat voltam a múltban, megélő vagyok a jelenben!

Azok, akik elszenvedtük a traumát/bántalmazást megtanultuk a túlélést, de még így is hatalmas belső erő kell annak kimondásához is, hogy túlélő áldozat vagyok!

Láthatatlan erőszak

avagy bántalmazás a kapcsolatokban, amit még nem tekintünk annak

Trauma

A traumatikus eseményt nem azért nevezzük „nem mindennapinak”, mert ritkán történik meg, hanem azért, mert meghaladja az ember mindennapi megküzdő képességét.

Miért olyan magától értetődő a gyermekkori bántalmazás?

A gyermekbántalmazás még ma is tabunak számít. Ebben mindannyian érintettek vagyunk: anyák és apák, akiknek joguk és kötelességük a gyermekeik nevelése. Ezek a gyermekek felnőtt korukban maguk is gyermeket fognak nevelni.

Kapcsolat

  • MÁS HANGON Tanácsadó és Pszichoterápiás Központ
    1126 Budapest, Böszörményi út 34/A, 1. lh. Fsz. 1.

  • nok@mashangon.hu


© Róza Ráchel 2021. Minden jog fenntartva.