Skip to main content
Segítünk!

Öngondoskodás

A vérünkben van a gondoskodás másokról, mindeközben hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy olykor nekünk is kell töltődni, enélkül nem tudunk úgy működni, ahogy szeretnénk. Az önmagunkról való gondoskodás mind a jóllétünkhöz, mind a fejlődésünkhöz elkerülhetetlenül szükséges. Néhány ötlet, amit megtehetsz magadért, akár ma.

Zene egy szerelem kezdetéről

A modern szerelem nem mindig kezdődik könnyen. A bőség illúziója leng körül minket, a lehetőségeink korlátlansága és a szabadság abban, hogy ki mellett válhatunk társsá. Illúzió ez azért, mert a lehetőségeink nem számolatlanok, az érzelmi erőforrásaink nem végtelenek.

Zene egy szerelem végéről

A zenével bánni tudni - hogy akkor léphess vele kapcsolatba, amikor a legtöbbről szól számodra - nem könnyű, mégis ösztönösnek éreztem mindig. Amit az ember valaha testben és lélekben átélt, azt a zenében megörökítette. Ezek a dalok arról szólnak, hogy érzésekkel birkózunk, amik készületlenül értek.

Meditáció a békéért

Nehéz időszakban élünk most, amikor egyik krízis követi a másikat. Még ki sem lábaltunk a Covid okozta nehézségekből és itt a háborús fenyegetés. Mindeközben a klímaváltozás folyamatosan a fejünk felett lebeg, mint Damoklész kardja.

A sebezhetőségem és a zeném

Sok-sok élethelyzetet kísérhet zene, van azonban néhány, amiben a zenének olyan természetes helye van, hogy magabiztosan kiszoríthat más önsegtő technikákat. A sebezhetőség vállalása és megélése egy nő életében, éppen ilyen élethelyzet.

A bátorságom és a zeném

Talán sosem lesz gyakoribb igény, mint zenei gyűjteményt kérni azért, hogy bátrabb döntéseket hozz a saját életedre vonatkozóan. 

Tabuk nélkül a hússal vagy húsmentes étkezésről

Divat vagy valóban egészségesebb a húsmentes élet? Ezt a kérdést pro és kontra érvekkel járjuk most körbe, hogy tisztábban lássuk mindkét oldalt.

Életválságok zenéi

Mindannyiunk életritmusát a fizikai korlátok és a hozzáállásunk határozza meg, de sokszor hatással van a saját ritmusunkra a környezetünkben élők aktivitása, karizmája, mentális egyensúlya is. Válsághelyzetben többnyire ezek a ritmust adó, külső és belső emberi tulajdonságok bomlanak fel először.

Életszakaszok zenéi

Olyan sokszor változnak körülöttünk dolgok és mi ragaszkodunk ahhoz, hogy mindezt egyben tartsuk a megszokásokkal és a napirendekkel. Kell valami az életünkbe, amiben üdvözölhetjük a változást, okozzon akár örömet, akár bánatot az élet-tervünkben. Kell valami az életünkbe, ami nem akadályozza meg a váratlan események igazi megélését. 

Természetes érzelmi védelem a zenével

A személyiségünk fejlődésének tapasztalata minden életszakaszban élmény. Csakhogy minden fejlődés során akadnak megrekedések sőt visszalépések is.

A nő élete, egy zenei történetbe ágyazva

A zene mint hajtóerő, nehézségek idején. A kiindulópontom az egyedi zenehallgatási szisztéma létrehozása során az volt, hogy minden élethelyzetben egy zenei történetben vagyunk. 

Szabadság versus szabadulás  

Mindeki ki van merülve, a nyitás megint egy új élethelyzet elé állít sokunkat. Felkészültél a szabadulásra? Miből? Ki a karanténból, ki pedig önmaga hamis védőburkából!

Az egészség ösvényén - Imaginációs gyakorlat

Imaginációs gyakorlat a vírussal szembeni megküzdés és gyógyulás támogatásához.