Programok

MÁS HANGON,
TABUK NÉLKÜL

Sajátélmény csoport krónikus bőrbetegséggel élőknek

A pszichodermatológia avagy pszichokután medicina egy növekvő szakterület, mely világszerte egyre nagyobb teret kap. Erről a szakterületről és vívmányairól lesz szó saját élmény gyakorlati kóstolókkal gazdagítva a csoporton.

Kiknek szól ez a sajátélménnyel egybekötött előadás?

Szeretettel várjuk sajátélmény csoportunkon, ha Önt is érdekli a bőr és a psziché kapcsolata és az ezzel kapcsolatos friss pszichodermatológiai kutatások. Szeretettel várjuk, ha Ön, vagy egyik szerette érintett a témában, hiszen a bőr „láthatósága” a bőrgyógyászatban a pszichoszomatikus megközelítést, az egészségpszichológia vonatkozásait különösen fontossá teszi. Várjuk, ha többet akar megtudni a stressz hatására felerősödő (pszichokután, vagy pszichodermatózis elnevezésű) bőrbetegségekről, melyek stresszmegterhelésre gyakran tüneti fellángolással, súlyosbodással reagálnak. Ilyen például a pikkelysömör (psoriasis), a krónikus pattanásosság (acne vulgaris), az ekzema különféle típusai, a krónikus csalánkiütés (urticaria), a körömrágás, a bőr-csipkedés szindróma, vagy az úgynevezett pszichogén bőr viszketés stb.. Várjuk akkor is, ha szeretne a tájékozódáson túl saját élményt szerezni azokból a pszichoterápia eszköztárából válogatott elérhető eszközökből, melyek a bőrgyógyászati kezelés mellett támogathatják a stresszmegküzdés fejlesztésében, és a krónikus stressz csökkentésben, azaz e bőrállapotok és az életminőség- javulásának pszichés támogatásában.

Részvételi díj: 9.000 Ft

Időpont: 2023. június 2. péntek 16:00 – 19:00

Érkezés: 15:45-től

Szeretettel várjuk csoportunkon június 2-án!

Német Borbála,
integratív pszichoterapeuta,

DermaSoul alapító

Csoportvezető

Német Borbála,
klinikai szakpszichológus, integratív pszichoterapeuta

Évekig dolgozott a klinikumban, és a Máltai-szeretetszolgálatnál. Tíz éve magán rendel, egyéni és csoportos foglalkozásokat tart krónikus bőrbetegséggel élőknek. Képződése során hamar a pszichoszomatika és a pszichodermatológia területe vonzotta, mely a bőrgyógyászat és a pszichoterápia közös tudományterülete.

Jelenleg a Hajnalfény – utazó – orvoscsoport elnökasszonya, s az ELTÉ-n ösztöndíjas PhD - jelölt, és a (www.dermasoul.hu) DermaSoul, krónikus bőrbetegséggel élők online önsegítő programjának alapítójaként és kutatójaként tevékenykedik.

Tabutémái: pszichoszomatika, a bőr és a psziché kapcsolata, krónikus bőrbetegségek, önkép, testkép, önértékelés, stigmatizáció és a szégyen

Szeretettel várjuk január 20-án!

Német Borbála,
integratív pszichoterapeuta

és

Róza Ráchel,
klinikai szakpszichológus,
Integrál Női Közösség Alapítója
Más Hangon programsorozat szakmai vezetője

Regisztráció

E-mailen: info@dermasoul.hu

Kérjük, hogy bejelentkezésével együtt (december 15-ig) töltse ki az alább linken fellelhető „Külső megjelenésemmel kapcsolatos aggodalmaim” tesztet, mely segíthet az elindulásban és a megérkezésben!

Külső megjelenésemmel kapcsolatos aggodalmaim teszt: https://forms.gle/WmccjTBYMPxFfkiMA

Esemény információi

Esemény dátuma 2023. június 02. 16:00
Esemény záró dátuma 2023. június 02. 19:00
Részvételi díj 9 000 Ft
Helyszín MÁS HANGON Tanácsadó és Pszichoterápiás Központ
Kategóriák Csoportok

Beszélgetőpartnerek

Róza Ráchel

Klinikai szakpszichológus, az Integrál Női Közösség alapítója

Német Borbála

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta-jelölt

Térkép

Kapcsolat

  • MÁS HANGON Tanácsadó és Pszichoterápiás Központ
    1126 Budapest, Böszörményi út 34/A, 1. lh. Fsz. 1.

  • nok@mashangon.hu


© Róza Ráchel 2021. Minden jog fenntartva.