Skip to main content
Programok

MÁS HANGON,
TABUK NÉLKÜL

A mai Nő konfliktusai ugyanolyan összetettek, mint amilyenek a mai Nő szerepei. 
Ráadásul ahány szerep, annyi érintettség és annyi Női Hang a konfliktushelyzetekben. 
Elgondolkodtató, hogy a női vitastílus gyors fejlődése milyen transzformáción haladt át a korábbi generációhoz képest. 
A konfliktushelyzetek a mindennapi megküzdéseink részévé váltak. 
Vajon jó irányba haladunk? 
Jó mintát hagyunk örökül? Harcosabbak vagy békésebbek vagyunk?

Ezért feltesszük a legfontosabb kérdéseket: Milyen a Te Hangod konfliktushelyzetekben? Elégedett vagy a viselkedéseddel vitás helyzetekben vagy sokáig elemzed, hogy mit kellett volna tenned? Miért utólag jutnak eszedbe jobbnál jobb érvek?

Észreveszed, hogy bizonyos szituációkban leblokkolsz vagy éppen túl reagálsz? Mit veszítettél, ha nem találtad meg a saját Hangod a vitáidban?

Mi gyakorló szakemberek most konfliktuslélektani és kommunikációs szempontból is elemezzük a női vitastílust, annak hatékonyságát és feltételeit. Őszintén. TABUK nélkül. 

Csatlakozz hozzánk, ha hasonló gondolataid, érzéseid vannak és jó ideje érzel magadban egyfajta tettrekészséget, cselekvési, változtatási szándékot egy Más hangú vitakultúra iránt!

Szakértő vendégelőadónk:

Hunyadi Krisztina, konfliktuskezelési szakértő, egyetemi szakvezető: 

Női és férfi szerepevolúció zajlik. Ez a felgyorsult világunkban, egyre nehezebben követhető viselkedésváltozással jár, ami megnehezíti a női és a férfi szerepek együttműködését, megváltozott szükségleteik érvényesítésének sikerét. 20 évvel ezelőtt még letisztultabb viselkedési mintákat követhettünk a női és férfi feladatok és viselkedés tekintetében. Ma már nincsenek egyértelmű idolok, egyértelmű követendő példák. 5 percenként változnak a trendek anyaság, nőiség  megítélésének tekintetében és ennek a változásnak az ára a kiélesedett és elmélyült konfliktusok, viták, ahol keressük magunkat - női identitásunkat - és érezhetjük, hogy egyre nehezebben találunk  csatlakozási pontot. a szerepek és elvárások tengerében. Mi történik a Nőkkel a mai kor konfliktusaiban? Sikeresebbek vagyunk? Hogyan hat a szereptranszformáció a Női energiákra a vitahelyzetekben? Milyen megküzdési képességet hagyunk örökül a gyermekeinknek?

A békés, nyugodt családi fészekteremtést női feladatnak tartjuk. Praxisomban mégis számos nőtársamat láttam elkeseredett és meddő harcot folytatni a családi béke érdekében, a párjukkal, a gyermekükkel, az anyjukkal, apjukkal, a főnökükkel, a nőtársaikkal vagy épp az elvárásokkal, a válásukkal, az anyaságukkal vagy a szingliségükkel, az életmódjukkal, a társadalmi pozíciójukkal és sorolhatnánk.Vajon a békét lehet harccal teremteni? 

Mottó:: „Az önazonos, bölcs, női energia a békés együttélés és egymáshoz tartozás alappillére.”

Róza Rachel klinikai szakpszichológus, a Nők MÁS Hangon közösség alapítója és programsorozat szakmai vezetője: Évek óta tanulmányozom a nők nehéz vagy vitás helyzetekhez való hozzáállását. Én magam nőként azt kell mondanom, hogy saját nemünk vitakultúrája és a konfliktusos helyzetekhez való viszonyulása komoly és szomorú tanulságokat mutat. A nőkkel való beszélgetéseim során az első pillanatban az derült ki számomra, hogy igencsak sok nő tudja, hogy mit akar és azt is, hogy mit tenne a gyakran fájdalmas és nehéz helyzetekben. Ugyanakkor sok nő fél attól, hogy ha beszélne; egyenes kifejezné igényét nem értenék és nem hallgatnák meg őt, és az a hiedelme, hogy ha kifejezi magát az az adott kapcsolat elvesztésével jár. Ezeknek a nőknek a hangja színtelen, határozatlannak, kitérőnek és naivnak. Azt fedeztem fel, hogy mi nők többféleképpen vitázunk, ami aligha vezet békés megoldásokhoz, legyen szó munkahelyről, barátságokról vagy párkapcsolatokról. Ezekben a „vitamódokban” a nők elveszítik saját hangjukat, ami a kapcsolatokról való lemondást és a döntéshozás feladását jelenti. Hang nélkül pedig nincs énképviselet, nincs kreativitás és nincs változás sem, ezek hátterében pedig komplex pszichológiai folyamatok állnak. 

Rachel: „Én mélyen hiszem, hogy csak a fejlődés adhatja meg a nők számára azt, ami változást hozhat a hangjukban.”

Ezért ezt hiánypótló témát indítjuk útjára, hogy veletek együtt megtaláljuk az elméleti kérdésekre a gyakorlati válaszokat és a XXI. századi Nő Más hangját a konfliktushelyzetek kihívásaiban. 

Szeretettel hívunk benneteket 2023. október 27-én 17.00 órai kezdettel tartott interaktív beszélgetésünkre. A háromórás beszélgetést egy izgalmas konfliktus tesztel kezdjük, és színészek által eljátszott helyzetgyakorlatokkal tesszük élethűbbé. 

Jelentkezni kizárólag e-mailen lehet a nok@mashangon.hu email címen.

Részvételi díj: 8.000Ft

A program 17.00-21.00 óráig tart. Cím: 1126 Budapest, Böszörményi út 34/A, 1. lh. Fsz. 1.

Olvass tovább közösségünkről itt: https://www.mashangon.hu/kapcsolat

A különböző vitastílusról itt olvashatsz: www.mashangon.hu

 

Regisztrálok